Blogger SterkIn augustus 2013 ben ik weer begonnen met fotografie. Opnieuw begonnen, inderdaad, nadat ik begin jaren negentig met veel plezier heb leren fotograferen met een analoge spiegelreflex. Helaas bracht me dat niet op het niveau waarop ik had willen zijn, gewoon omdat ik er de rust en het talent niet voor had. Maar ook het geld ontbrak om de filters en objectieven aan te schaffen waarmee ik de foto’s net dat beetje extra kon geven, waardoor ze zich konden onderscheiden van de rest. En ik was natuurlijk volledig afhankelijk van ontwikkelcentrales.
Na verloop van tijd kwam de klad in mijn fotografie en leefde mijn liefde voor gitaren weer op. Het kan verkeren, de foto’s maakten plaats voor muziek, de gitarencollectie breidde uit en staat me nog altijd zeer na. Die zal ook vast nog wel in één of andere blog terugkomen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Halverwege 2013 werd ik me ervan bewust dat de digitale fotografie een grote vlucht had genomen en dat je met eenvoudige software als Lightroom zelfs een donkere kamer binnen handbereik hebt. De foto-apparatuur is nog altijd aan de prijs, maar eenmaal een camera aangeschaft kun je onbeperkt afdrukken zonder op de kosten te hoeven letten. De omstandigheden om een hoger niveau te bereiken bleken dus beter dan ooit. Dus ik kocht een Sony-Alpha, een instapmodel waar mijn oude objectieven nog op pasten. Ik nam een account op Zoom en trof daar een aantal mensen waarvan ik binnen korte tijd enorm veel leerde en toen ik verhalen begon te maken……groeide mijn enthousiasme nog meer en ontstond de behoefte aan een eigen blog.

Verhalen vertellen bij de foto’s die ik maak, of foto’s maken bij de verhalen die ik in mijn hoofd heb. Dat is ongeveer het recept van mijn site…van mijn fotografie.  “Verder rotzooi ik maar wat an”, zou Karel Appel zeggen. Ik zie wel hoe de site zich ontwikkelt.
Schroom niet! Laat reacties achter, geef me feedback. Tips,  kritiek of commentaar op prettige toon zijn altijd welkom.

En als je één van mijn foto’s wilt gebruiken voor niet commerciële doeleinden, dan heb ik daar in de regel geen bezwaar tegen. Maar wel graag onder naamsvermelding en met een verzoekje vooraf; mijn mailadres staat bij de contactgegevens.

Commercieel gebruik is ook niet uitgesloten, maar daarvoor hanteer ik andere voorwaarden.

Robert Sterk

PS
Overigens schijn ik nog een alter ego te hebben op de www, die mijn foto’s gebruikt voor flauwe grappen.
In Bloggers Blikveld heet zijn site geloof ik. Nu ja, hem laat ik zijn gang gaan. Je gaat jezelf toch niet dwars zitten?