Roeibootje bij eb en kerk Oost Jutland
Loading...
X

Beelden jutten

We waren bewust iets te vroeg in Jutland dit jaar. De Oost-Jutters waren nog niet klaar voor ons bezoek, zeker niet de eerste paar dagen…..

Krab Skodshoved….de krabben, bijvoorbeeld, weigerden om nu al ruimte te maken. Al vanaf oktober vorig jaar was het strand hun vrijplaats en zolang het toeristenseizoen niet begonnen is maken zij daar de dienst uit. Ook over de picknicktafel dus en dat maakten ze op niet mis te verstane wijze duidelijk….

Strandstoelen Skodshoved…het buitenmeubilair stond er nog bij zoals de laatste badgast het vorig jaar had achtergelaten……..

Ecologisch zomerhuis Skodshoved…..het gras moest gemaaid…..

….op het weer kon je niet volledig vertrouwen….

Strand Ebeltoft

…en ook bij mooi weer zag je nog geen mens aan het strand…… Bewust te vroeg dus, want dan is het rustig, niet volmaakt, zie je weinig  toeristen en is er alle ruimte om te jutten. Beelden te jutten; zo steel ik overal landschappen…..

Roeibootjes Jutland….of details daarin. Rosenberg tuinEn toen ik zag dat er voorbereidingen getroffen werden om het toeristenseizoen in te luiden: kasteeltuinen werden opgeknapt….

Golfbaantje Vistoft…….golfbanen gecreëerd op daarvoor nog wild begroeide alpenweiden ……

Sportvissers Sleterhage….en de stranden raakten vol met sportvissers….

Toen was het mooi geweest. Onze twee weken in Jutland zaten er op. Nog één blog volgt om de serie te eindigen zoals ik hem opende.

 

 

4 observations on “Beelden jutten
 1. Matroosbeek

  Prachtige foto’s, zoals we gewoon zijn van jou. Ze geven helemaal de sfeer weer. Dit is echt wel jouw sterkte heer Sterk! Het is altijd genieten, ik zou zo in de beelden willen stappen. Je weet het moment perfect vast te leggen. Je foto’s lezen als een mooi gedicht…

   
  Reply
 2. Jeff

  Het buiten meubilair in het Deense kustlandschap is een hele sterke foto
  en spreekt tot verbeelding.Een rustgevend relaxe sfeer geven de foto,s weer!
  Foto jutten in Jutland 🙂 Mooi gedaan Robert
  gr Jeff

   
  Reply
  1. Blogger

   En of het rustgevend was. Totaal verlaten, alleen in de weekends kwam er een enkele Deen met zijn gezin naar zijn zomerhuisje.
   ’s Morgens wild in de tuin, het enige wat je hoorde was het ruizen van de zee en de bomen in de wind. Laat mij maar jutten 😉 Dank je Jeff!

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *