Loading...
X

Catwalk OVP

Ik plaatste onlangs op de Facebook-groep ‘Zeewolde Wildernis’ wat foto’s van Koniks in de Stille Kern in Zeewolde. Geen heel spannende, anders had ik ze eerst op m’n blog gebruikt, maar de opmerkingen die ik erop kreeg zetten me aan het denken.
Blijkbaar zijn ook natuurliefhebbers gevoelig voor lokale rivaliteiten, want hun opmerkingen gingen voornamelijk over hoe gezond en mooi de Zeewolder koniks erbij lopen, terwijl die in de OVP (Oostvaardersplassen – het duurde even voordat ik deze afkorting begreep)  bijna zouden verhongeren.

Nu kom ik in beide gebieden denk ik even vaak en het is mij nooit opgevallen dat de Oostvaarderskoniks er slechter aan toe zouden zijn dan die in Zeewolde. Afgelopen zaterdag toch maar even gaan checken en de dames van de OVP wilden graag mijn gelijk bevestigen.
Met een tippel op catwalk, slechts vier dames uit een groep van zeker vijftig, die er allemaal zeer content uitzagen. Die Oostvaardersgrond blijkt overigens ook zeer vruchtbaar te zijn. De dame vooraan is sowieso drachtig en het zou me niet verbazen als de meisje erachter ook meer meetorsen dan alleen buikvet…

 

 

Koniks in Oostvaardersveld

2 observations on “Catwalk OVP

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *