Loading...
X

Dag winter (1)

Hwinter_03Ik was net een paar dagen ervoor nog in het Horsterwold geweest om te kijken hoe hoog de waterstand was. Na een nat najaar worden de paden daar rond december, januari altijd onbegaanbaar en ik was nieuwsgierig of het al zo ver was. En jawel: het was zo ver, maar het was een donkere dag en ik kon hooguit wat spiegelingen in het water op de foto zetten en dat had ik nog niet zo lang geleden gedaan voor mijn blog Lichtend pad.

 

 

 

 

Maar toen ging het vriezen en op den duur zelfs sneeuwen! FBH_01Bepaald geen pak sneeuw, dat nu ook weer niet, maar een laagje en de dag ervoor, afgelopen dinsdag,  had ik een geweldige zonsopgang gezien toen ik op de A27 reed. Een enorme, verblindend goudgele bal kwam opzetten uit dit gebied en ik hoopte dat zich dat de volgende dag zou herhalen, dan zou ik er ter plaatse op wachten en het op de plaat zetten….het liefst nog met de voorspelde laag sneeuw eronder.

 

 

Maar ja, soms lopen de dingen wel eens anders dan je wilt. Woensdagochtend lag er wat sneeuw, maar het was bewolkt en de zon kwam er nauwelijks door. De lucht kleurde gelukkig wel een beetje, zoals dat hoort in de twee uren rond een zonsopgang en……het begon te regenen.

 

Hwinter_01

 

FBH_02

FBH_03

Hwinter_02

Een wat somber, ijzig landschap is het geworden, dit afscheid van de winter, maar wel precies zoals ik graag landschappen fotografeer in deze tijd van het jaar. Dit zijn de beelden waar ik vaak naar op zoek ben en als ik kon schilderen, zou ik ook het zo doen. Ik koester de ‘Sombermans’ in me, maar loop natuurlijk niet weg voor levendiger beelden. Ik neem afscheid van deze winter met een tweeluik. Deel twee volgt snel!

 

 

4 observations on “Dag winter (1)
 1. Jeff

  Dat grauwe heeft ook wel iets,de kleurtonen sepia-achtig gekleurd
  De foto,s stralen verlatenheid,leegte en sombere wolken- achtergronden.
  Maar nog even een dag of twee sneeuw (geen vlok gezien)om te fotograferen
  en dan de komende lente (stofvrij :-))
  Gr Jeff

   
  Reply
  1. Blogger

   Dat grauwe heeft ‘alles’. Zo zonde dat ze prozac hebben uitgevonden, dat maakt alle grauw grijs 🙂

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: