Loading...
X

De geest van de schone renner

Wielrenner in bos bij Solse Gat

“Het wordt een schone Tour dit jaar!” riep hij me grijnzend toe en roetsssj…..het volgende moment was hij verdwenen in het mysterieuze woud bij het Solsche Gat op de Veluwe. Hij had het natuurlijk over de Tour de France 2015, waarvan de ‘Grand Depart’ over 6 weken plaatsvindt in Utrecht. Maar iets deed me twijfelen…….

Door zijn donkere wielerbril kon ik niet in zijn ogen zien of hij werkelijk meende wat hij zei en eerlijk gezegd….. ik wantrouwde hem. Dit is geen plek om een wielrenner tegen te komen, of hij moet zijn verdwaald. Een beetje renner vermijdt dit soort parcoursen namelijk, omdat je er met je dunne bandjes voortdurend lek rijdt op de scherpe takjes, doornen en steentjes die er op het fietspad liggen.

Maar het is sowieso ongeloofwaardig. Een wielrenner op een plek die frequent wordt bezocht door wichelroedelopers en waar op sommige nachten in het jaar satanische feesten worden gehouden, voor enkele gereformeerde partijen zelfs aanleiding om daarvoor een algeheel verbod te bepleiten. Het Solsche Gat….. , een grote kuil waarin volgens de overlevering een klooster met liederlijke monniken in de aarde verdween; door God gestraft voor hun bandeloze gedrag. En uitgerekend daar, op een doordeweekse dag en net op het moment dat ik daar ben, zou een gewone wieler-recreant zijn kilometertjes maken……? Geloof het zelf!

Ik meende zelfs hoongelach te horen uit de kuil, waarin die monniken destijds verdwenen zijn, toen de renner weer was opgegaan in dat grote woud.

Volgens mij is het een opdracht en ik neem hem aan…. ik zal research doen en zoek het uit……en op de dag van de Tourstart blog ik over: hoe schoon de Tour de France van 2015 werkelijk zal zijn……

 

 

6 observations on “De geest van de schone renner
 1. Rob Alberts

  Het Solsche Gat op de Veluwe, daar heb ik ooit een avond liggen dommelen.
  De meest bizarre verhalen gaan er rond in dit grote Solsche Gat op de Veluwe.

  Over doping gebruik en de Tour de France is mij toen niets bijgebleven, wel de indrukwekkende natuur en de rust die daar na zonsondergang heerst.

  Regenachtige groet,

   
  Reply
  1. Blogger

   Het zal me niets verbazen als ik word misbruikt voor promotionele doeleinden, zo gaan die dingen. Niet onmogelijk dat de gemeente Ermelo de Tourstart van 2025 wil binnenhalen met Grand Depard vanaf ‘Boshuis Drie’. En met Blogger Sterk start de campagne.
   Overigens ook overdag al een indrukwekkende natuur als de ‘MC Volgas’ (geen geintje, een motorclub van een paar kilometer verderop) niet rijdt. Prachtig om er je ogen te sluiten en alleen maar te luisteren naar de vogels!
   Een inmiddels weer zonnige groet….dat komt weer goed dit weekend!

    
   Reply
 2. Jeff

  Een schone foto zoals de wielrenner schim weg rijdt, of de geest van een monnik
  in wielrenners omhulsel van wege je twijfels en locatie die je doet wantrouwen?
  met de vermoeden naklank uit de kuil te horen.Tja….verhaal met verschillende
  kanten, zichtbaar en de onzichtbare wereld met de onwrikbare volksle

   
  Reply
  1. Blogger

   Geen idee Jeff, maar ik kom er nog op terug op de dag van de tourstart.
   Maar die Veluwe…..die maakt wat bij me los, dat blijkt!

    
   Reply
 3. Pingback: Schone rijders | De wereld in pixels….

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *