Loading...
X

Een knar in kleur en zwart wit

Ik was met heel andere dingen bezig vanmiddag, toen ik luchten aan me voorbij zag trekken waarvan ik de kriebels kreeg. Ik moést en zou naar buiten met de camera en halverwege de middag kon dat nog even. Wat moet je dan vastleggen is altijd de vraag als je ongepland op fotojacht gaat. Maar ik had mazzel en zag bij de Harderhaven een oude vissersboot op de kant staan. De WR12, een schip uit Wieringen en volgens de registratie zelfs een ‘knar’ uit 1898. Vast opgekocht om als monument te laten staan daar in de Harderhaven. Aan het begin van de dijk die zijn naam draagt: de Knardijk. Overigens zag ik wel een schroef uit het achtersteven komen. Nu ja ook oude knarren gaan mee met hun tijd.

 

De wolken, daar ging het me om. En om het uitproberen van een nieuw polarisatiefilter. Wat juist in zwart wit ook mooie resultaten kan opleveren. Bij dit soort foto’s, met oude schepen onder indrukwekkende wolkenpartijen, heb ik zo mijn voorkeur. Maar ik plaats kleur én zwart wit en laat in het midden wat mijn voorkeur heeft. Laat eens weten wat mooier is: zwart wit of kleur en plaats een reactie onder de blog!

Een zwerm vogels dwong me tot snel afdrukken, maar net op dat moment vielen ze al half weg achter een lijn. Als muzieknootjes die onder, boven en op een enkele notenbalk zweven…..

 

Knar bij Harderhaven_04Om het schip toch nog in zijn geheel te laten zien. Het staat nu nog bij het restaurant aan de Harderhaven. Daar gaat vast nog veel aan opgeknapt worden en dan ben ik benieuwd of hij weer te water gaat.

 

Tja….update van 25 februari. Ik reed langs de haven vanmiddag en het schip was weg. Hij wordt vast opgeknapt, maar niet hier.

2 observations on “Een knar in kleur en zwart wit
 1. Jeff

  Als planningfeak ineens op de valreep nog snel foto,s maken van de luchten en niet
  in de haast de polarisatie filter vergeten heeft geen windeieren gelegt.Robert.De
  bovenste foto gaat mijn voorkeur voor z/w,de twee andere is dubben tussen z/w en
  kleur.Wat je vanochtend nog niet wist,ineens een creatieve impuls met 3x op de site
  gr Jeff

   
  Reply
  1. robert

   Nu ja, planningsfreak ben ik niet helemaal, maar meestal bereid ik wel wat voor.
   Overigens vandaag langs dezelfde haven gereden en de boot is……weg! Was dus écht mazzel gisteren en ik ben wel benieuwd waar dat schip nu is.

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: