Loading...
X

Frauenparkplatz

‘Vrouwenparkeerplaats’, voor wie het Duits niet machtig is. Al de flauwe grappen die je kunt maken over het niet kunnen inparkeren door vrouwen schoten door mijn hoofd natuurlijk, toen ik dit bord zag. Maar nadat ik het fenomeen had gegoogled, begreep ik dat de aanleiding om vrouwenparkeerplaatsen in te stellen een serieuze was en dat iedere grap daarover misplaatst zou zijn. Vrouwenparkeerplaatsen zijn al in de jaren negentig van de vorige eeuw ingesteld – soms zelfs bij verordening verplicht gesteld – in parkeergarages en openbare parkeergelegenheden, dichtbij de ingang of in het zicht van de parkeerbewakers of camera’s. Om vrouwen die alleen reizen een veiliger gevoel te geven en te voorkomen dat ze lange afstanden door desolate ruimtes of over afgelegen parkeerplaatsen moeten afleggen op weg naar hun plaats van bestemming.

Bijkomend voordeel is dat, om de zichtbaarheid te vergroten, de parkeerhavens links en rechts van de vrouwenparkeerplaats moeten worden vrijgelaten. Hierdoor heeft de mevrouw of jonge dame ook nog eens alle ruimte om schadevrij te kunnen inparkeren. En dat is weer een uitermate geruststellende gedachte voor heel veel Duitse mannelijke parkeerders…..

6 observations on “Frauenparkplatz
  1. Blogger

   Die variant bestaat ook: de Mutter-Kind-Parkplätzen. Die hebben we hier in Lathen ook bij minstens één supermarkt.
   En of ik serieus ben!

    
   Reply
 1. Helene

  Ideaal. Gisteren moest ik in Meppen in de Domparkplatz parkeren . Mijn moeder zit in een rolstoel maar we krijgen geen ontheffing voor invalide parkeerplaatsen. Men moet blind zijn of een been geamputeerd hebben voor een ontheffing. Gelukkig Heeft mijn moeder dat probleem niet. . . Dus ideaal om op de begane grond op een plek voor auto’s met het schild kinderwagens te parkeren. Ooit nagevraagd of ik daar dan mag parkeren en dat mag.

  En voor Frauenparkplatz ben ik ook mee eens vooral s’avonds voor de veiligheid. Ben blij dat dat ook in Meppen is.

   
  Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *