Loading...
X

Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken; geruimd pand voor Waterfront te Harderwijk

Het werd tijd zeg, eindelijk wordt hier het klassieke werken op de schop genomen. Het begon op een Griekse tragedie te lijken. Er was een kantoor, iedereen had een eigen werkplek en daar werd iedere dag van acht tot vijf gewerkt. Eenheid van tijd, plaats en handeling heet dat al heel lang, maar die ouderwetsigheid knelde zo dat Het Nieuwe Werken (HNW) werd ingezet om te dreigen met verlossing. HNW zou eindelijk met de mogelijkheden komen om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken. Weg dus met die kantoren gevuld met bureau’s, beeldschermen en papierverslindende medewerkers…..we gaan mobiel…..maar die keuze kwam hier te laat, vrees ik. De troonopvolger van Het Nieuwe Werken heeft zich al gemeld. De Wikipedia heeft nog geen tijd gehad om een fatsoenlijke beschrijving van Het Nieuwe Werken te formuleren of Re-sul-taat-ge-richt Or-ga-ni-se-ren staat alweer te dringen. Pffff….dat we daar niet eerder op gekomen zijn!

2 observations on “Het Nieuwe Werken
 1. Jeff

  En dat na 25 jaar toch niet gelukt de eigenaren van dit pand, Resultaat gericht Organiseren
  Is dat de volgde optie-oplossing? de nieuwe hype van werken.

  gr Jeff

   
  Reply
  1. robert

   Het is allemaal oude wijn in nieuwe zakken……na het resultaatgericht reorganiseren komt er vast zoiets als ‘effectief effectueren’, bedenk maar wat.
   Projectaanpak doen we al ‘scrum’, zoals bij een spelhervatting in het rugby…..die organisatieadviseurs moeten wat verzinnen om zich te kunnen onderscheiden van het gezonde verstand. Het werk blijft uiteindelijk hetzelfde.

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: