Loading...
X

Ich bau dir ein Schloss….

Kasteel Almere

Zoals in deze video, zo moet het begonnen zijn. Een hopeloos romantische geest belooft zijn lief een onbewolkte toekomst in een sprookjeskasteel….

Kasteel Almere

….omringd door kleurige bloemenperken en met een imposante oprijlaan…..

Kasteel Almere

…die over een brug met klassieke bogen loopt. En het moet gezegd, zijn project verliep voorspoedig en het kasteel had in ruwe staat zijn vorm al snel bereikt.

Kasteel Almere

Maar de economische werkelijkheid was weerbarstig en ergens tussen droom en daad strandde zijn project. Erger nog….het project werd opgekocht door een BV, die, godbetert, de koosnaam gebruikte die hij zijn lief gegeven had……Gravin (B.V).

Maar ook de Gravin B.V. vermocht het niet om van deze toplocatie een ideale trouwlocatie te maken. Antikraak nam bezit van het terrein en graffiti en dreigende borden werden de stijliconen…..

Kasteel Almere

Soms komt hij er nog kijken in het gezelschap van zijn beste en nog enige vriend: een fles Johnnie Walker Black Label. De pijn die de borden hem doen en het hek dat hem van het terrein weg houdt…., het doet hem allemaal niets meer…..

Wat rest in zijn leven zijn ruïnes: zijn relatie, hijzelf en zijn kasteel. Maar liefdevolle ruïnes, hij koestert ze nog steeds.

Zijn fles blijft altijd halfvol….

 

Kasteel Almere, black label

…..al zit er geen druppel meer in……

 

 

5 observations on “Ich bau dir ein Schloss….
 1. Jeff

  Haha,prachtige inleiding van kalverliefde Heintje.Ene mooi Disneyland verhaal
  met een whiskeynevelig einde.Gaaf z/w van het beperkte, afgesloten terrein Gravin.
  Maar hoe nu verder….(terrein) ? waar het zich ook bevindt.
  gr Jeff

   
  Reply
  1. robert

   Op het einde de whisky nog scherp en het kasteel in nevelen, je hebt het gezien zoals ik het bedoelde, leuk! Geen idee wat ze nu nog van plan zijn daar. Ik heb het in de blog inderdaad niet genoemd, maar dit is kasteel Almere, langs de A6. Mooi object voor urbex-fotografie, maar je komt het terrein niet op. Tenminste……ik waag de gok niet, ik háát honden.

    
   Reply
 2. Pingback: Johnnie…. | In Bloggers blikveld

 3. Pingback: Opnieuw in druk - De wereld in pixels....

 4. Pingback: De man die geen koning kon worden - De wereld in pixels....

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *