Loading...
X

Jagersvolk

Ik ben omringd door jagers hier op het platteland van Emsland, als ik dat tenminste kan afmeten aan de vele jagershutjes waarmee het landschap bezaaid is.
Mobiele exemplaren, die overal inzetbaar zijn op plekken die je met trekker en platte kar binnen, zeg, twee uur kunt bereiken bij een maximum snelheid van twintig kilometer per uur.

Maar de meeste lijken een vaste stek te hebben en staan ook meestal niet alleen. Op deze landbouwgronden bij Lathen staan er meerdere over het hele gebied verspreid, maar ik kon ze niet tegelijk vangen in het schootsveld van mijn camera.

En dan heb je nog de vissers natuurlijk. Die houden van comfort tijdens de jacht en hebben soms hun eigen huisjes met tuinstoelen, zoals hier aan de Forellenteich Emstal bij Lathen.
Forellenteich: weer zo’n woord dat me op het verkeerde been zette. Ik dacht aan een dijk, waar vanaf je je hengel uitwerpt. Maar je werpt je lijntje ín de Teich, oftewel: de vijver.

6 observations on “Jagersvolk
 1. Matroos Beek

  Prachtige foto’s!
  Als (klein)dochter van een jager (sorry, kan ik verder niks aan doen – ik jaag niet 😁) kan ik mij niet herinneren dat mijn vader of grootvader ooit in zo’n hutje zaten. Die hutten waren er eenvoudigweg niet. Ze liepen met het geweer in aanslag door bossen en velden. Het wild werd opgejaagd door drijvers. Ik vind zo’n hutje echt iets voor luie jagers.

   
  Reply
  1. Blogger

   Drijfjacht zie je hier ook veel, daar word je op de weg ook altijd voor gewaarschuwd. Van mij geen slecht oordeel over jagers, met de wildstand zit het wel goed hier volgens mij. Van en naar mijn werk rijd ik dagelijks met aangepaste snelheid over een lange weg met aan de ene kant de bossen en aan de andere de velden, waar ik zo om de paar dagen altijd wel een ree of konijn zie oversteken, of waar fazanten wegvliegen… en ze gaan altijd voor je auto langs.

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: