Loading...
X

Karkassen in het moeras

Boomresten in Horsterwold

Op weg naar de plek in het Horsterwold waarover later deze week nog een blog volgt, week ik als gewoonlijk af van de paden. Dat mag in de natuurgebieden hier; waarschijnlijk zijn ze niet al te kwetsbaar, want als de koniks zich er vrij mogen bewegen, wat zou ik dan voor schade kunnen aanrichten?
Het is hier moerasgebied, waarvan de bodem door de diepe pootafdrukken van de koniks poreus gehouden wordt en zelfs als de grond is opgedroogd kun je hier door de diepe sporen en vervormingen in de hard geworden klei niet echt comfortabel wandelen. Maar juist als je afwijkt van de paden en je loopt door de gebieden die je in de winter nog onder water hebt zien staan….dan kom je nog wel eens details tegen die een foto waard zijn of die je op het verkeerde been zetten. Zoals hier, waar ik echt even dacht de schedel te zien van een overleden grazer. Als je om je heen kijkt op dit inmiddels weer drooggevallen gebied, liggen er ‘knekels’ bij de vleet. Maar als je beter kijkt zie je dat het geen beenderen van gestorven wild zijn, maar houtkarkassen, zoals ik ze maar noem. Dode bomen en takken die lange tijd op de bodem van de plas hebben gelegen en een vorm en kleur hebben aangenomen die doen denken aan…….de botten van in de natuur gestorven grazers.

4 observations on “Karkassen in het moeras
  1. Blogger

   En een mooie reactie tot slot, veel dank!, dat doet altijd goed.
   Dit ‘bos’ is heringericht rond 2013 en ik heb het herstel na de werkzaamheden een beetje gevolgd vanaf de enorme modderpoel die het was tot het prachtig begroeide natuurgebied dat het nu is. Een ’toen en nu’ blog en waarschijnlijk zelfs serie is in de maak, misschien kan ik je daar nog mee verrassen.

    
   Reply
 1. Jeff

  De natuuur zit vol verrassingen,altijd wel iets te ontdekken
  Zo,n stuk vervormd hout wat nog in sterke conditie is en
  niet door en door verrot is, kan voor menige creatieve klein
  kunstenaars, inspiratie zijn om er een beeldhouwwerk van te maken
  met de vorm en beeltenis van het hout.Ben benieuw naar je
  volgende blog op de niet gebaande paden Robert
  Gr Jeff

   
  Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: