Loading...
X

Kerstmarkten en -groet

In Sögel bij Schloß Clemenswerth was een Adventsmarkt afgelopen weekend. Twee dagen markt trokken 20.000 bezoekers – dat zijn 5000 bezoekers meer dan Sögel aan inwoners heeft – en heel veel daarvan hadden een Nederlands kenteken op de auto.
Sankt Nikolaus en zijn knecht Ruprecht waren er om de kinderen te verwennen. Er klonken straatorgels, er werd Glühwein gedronken, gebak gegeten, muziek gemaakt, toneel gespeeld, er werden prijzen uitgereikt en zelfgemaakte waren verkocht. Twee dagen groot feest voor weinig entreegeld. Daar houden wij Hollanders van.

Maar ook aan Kerstmarkten komt een eind. Die van Sögel is nu voorbij en heb ik gemist. Maar geen nood, als ik wil kan ik er dit weekend nog wel één of meer bezoeken. Dan kan ik terecht in Meppen, Haren, Dörpen, Lingen, Papenburg en dat zijn alleen nog maar de grote plaatsen in de omgeving. Veel kleinere dorpen hier hebben ook nog hun eigen markt. En het weekend voor Kerst zijn er ook weer markten in Meppen, Lingen, Haren. Genoeg keuze dus. En het wordt:……… keuzestress en daar pas ik voor.
Ik kruip wel op de bank met een goed boek en laat die Kerst- en Adventsmarkten aan me voorbij gaan. De Kerst zelf ook trouwens, dus ik wens iedereen nu alvast heel fijne feestdagen!
Tot in het nieuwe jaar!

6 observations on “Kerstmarkten en -groet
 1. Matroos Beek

  Mooie omgeving voor een kerstmarkt, al moet ik toegeven dat ik nog nooit een kerstmarkt bezocht. Ik ben het ook niet van plan want ik mis het niet.
  Geniet van je boek!

   
  Reply
 2. Jeff

  In Duitsland is een kerstmarkt een must geloof ik,hoewel het hier ook
  steeds meer in is,zelfs tuincentrum kunnen er wat van.
  Met kerst een gewone stamppot met draadjesvlees.:-)
  Een goed boek is ook niet verkeerd.
  gr Jeff

   
  Reply
  1. Blogger

   Nederlanders gaan de Duitse Kerstmarkten….en Duitsers naar de Nederlandse, zoals naar Bourtange, een vestingstadje hier in de buurt. En ik….lees een goed boek! Jij ook fijne dagen Jeff!!!

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: