Loading...
X

Kinderkasteel

….of eigenlijk kinderhotel. De Wedderborch, ook wel Burcht Wedde, is een kasteeltje met een lange geschiedenis van bouw en wederopbouw, die begon ergens in de veertiende eeuw. Eeuwenlang was het de zetel van de Heren van Westerwolde en daardoor ook vaak het middelpunt van machtstrijd en oorlogjes, want iedereen wilde wel Heer van Westerwolde zijn.
Resultaat van al dat geweld was dat delen van het kasteel en zijn verdedigingswerken regelmatig moesten worden herbouwd en verstevigd, waardoor er van het kasteel in zijn oorspronkelijke vorm waarschijnlijk weinig over is.
Tegenwoordig staat de burcht er goed onderhouden bij, mede dankzij de plaatselijke notaris die het kasteel in de negentiende eeuw met hulp van de Wedder bevolking wist te redden van de slopershamers.
Nu wordt de borch gebruikt als vakantieverblijf voor kinderen die ‘aan de andere kant van het geluk geboren zijn’, zoals het op de website staat. Kinderen uit armoede- of pleeggezinnen of internaten, aangemeld door erkende kinderopvangorganisaties, kunnen zich hier een aantal dagen lang onttrekken aan hun alledaagse problemen en weer gewoon even onbezorgd kind zijn.
In Burcht Wedde; al eeuwenlang ervaringsdeskundige als het gaat om het overwinnen van tegenslag, herbouwen en weer doorgaan. En die dus als geen ander een positieve bijdrage kan leveren aan de opbouw van de levens van kinderen, die daarbij wel een beetje hulp kunnen gebruiken.
https://www.burchtwedde.nl/

2 observations on “Kinderkasteel

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: