Loading...
X

KMK# Deadline

Ik begon de serie met een ‘ultrakort verhaal‘, een verhaal uit minder dan 99 woorden, naar een idee van het weekblad ‘Schrijven’. Maar het woord ‘ultra’ heeft betekenissen die mijn schrijfsels niet passen, zoals: “aan gene zijde, overdreven, overspannen in zijne staatkundige gevoelens…” (encyclo.nl). Mijn min-99 -woorden-verhalen hebben daarmee niets van doen, zijn erg aards, ingetogen en staatkundig volledig neutraal, dus ik volg het voorstel van medeblogster Carla van Vliet om ze in het vervolg KMK (= Kort Maar Krachtig ) te noemen. Hierbij de tweede in de serie, maar de eerste formele KMK:

Deadline

Morgen moet hij zijn kopij inleveren, maar die is voor nog geen driekwart af. En hij zit gewoon op een terras godbetert! Hij slaat zijn espresso achterover, betaalt en springt op zijn fiets. “Dat gespijbel altijd, wat een lamlul ben ik toch…aan het werk!” Hij staat bovenop zijn trappers en spurt naar huis, zigzaggend over de rijbaan, automobilisten boos claxonnerend achter zich latend. Behalve die ene dan, die hem niet opmerkt in zijn dode hoek en rechtsaf slaat. Half onder de oplegger, als twee enorme banden op hem af komen, realiseert de schrijver zich: “Shit!…gehaald door de deadline.”

6 observations on “KMK# Deadline
  1. Robert

   Dank je! Het idee om het halen van een deadline om te keren, speelde al langer in mijn hoofd. En kwam tot een vorm in ongeveer 99 woorden 🙂

    
   Reply
 1. Carla C van Vliet

  Lekker verrassende KMK, ik houd er van!
  (Ik vind ‘ultra’ ook de lading niet helemaal dekken, er zijn immers verhalen van 6 woorden, da’s pas kort!)

   
  Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *