Loading...
X

like het of niet?

Altijd weer verrassingen in die polder waar ik woon. Er zijn grote gedeeltes waar het betrekkelijk leeg is en dat is niet persé saai, want leegtes kun je vullen, of weer op een andere manier leeg maken. Volg je me nog? In ieder geval trof ik zo’n andere manier van leeg maken op een plek waar ik tijdens mijn ‘foto-safari’s’ vaker langskom. Bij een rotonde langs het Veluwemeer bij Biddinghuizen, zag ik bovenaan de rommelige leegte die was achtergelaten na het nodige grondverzet……..

 

Monument voor prima mensen, Biddinghuizen

…..een grote betonnen ster met de duimen omhoog staan. Ik had geen idee wat het is en wat ermee wordt bedoeld. Maar duimen omhoog passen helemaal in de nog jonge traditie van positieve kunst die je in de omgeving van deze dijk aantreft. Kijk nog maar eens naar de foto in mijn blog over het ‘padvinderskunstwerk’ Universal Solidarity , dat vooraan het evenemententerrein staat tegenover de ingang van Walibi, een stukje verderop.

 

Monument voor prima mensen, Biddinghuizen

Even googelen toen ik weer thuis was leerde me dat ik het ‘Monument voor Prima Mensen’ op de plaat had. De duimen zijn een verwijzing naar de ‘likes’ of  ‘vind-ik-leuk’ duimen op social media als Facebook en Google+. Tekenen van waardering onder mensen die elkaar op de digitale snelweg ontmoeten en die worden gegeven in het patroon waarin apen elkaar vlooien: vlooi (lees: like) jij mij, dan vlooi (lees: like) ik jou.

De kunstenaar wil met dit kunstwerk die ‘virtuele’ ontmoetingen levensechter maken, denk ik. Hij wil ze in ieder geval ‘naar buiten brengen’ las ik. Daar was het overigens wel koud voor de tijd van het jaar.

 

Monument voor prima mensen, Biddinghuizen

Het ‘Monument voor Prima Mensen’ is de tweede van in totaal vijf nieuwe kunstwerken die langs de kuststrook van het Veluwemeer worden geplaatst. De Stichting Flevo Ku(n)st Boulevard wil hiermee een kunstroute langs het Veluwemeer aanleggen.

Overigens ging een Haarlemmer woningbouwvereniging de provincie Flevoland voor in de kennismaking met een ‘Monument voor prima mensen’; de vorm was er toen al. Maar het is kunst: overal inzetbaar, speels en hedendaags. Kijk gewoon nog even op de site van de maker: Domenique Himmelsbach de Vries.

5 observations on “like het of niet?
  1. Blogger

   Dank! Ik ben een slecht weer fotograaf: voor dit soort luchten trek ik erop uit.
   Bij een blauwe hemel zit ik liever op een terras 😉

    
   Reply
 1. Jeff

  Een sterk bedacht thema van de kunstenaar Domenigue Himmelsbach de Vries (sjieke naam)
  in de lege ruimte bij flevomeer. Moet zeggen dat men er veel aan open kunstprojecten wordt
  gedaan om het lege weidse gevoel op te vullen. I like it ,Pittige foto,s met de luchten Robert
  gr Jeff

   
  Reply
  1. Blogger

   Er wordt inderdaad nog altijd met man en macht gewerkt om die polder te vullen.
   Voor mij wel leuk, zie ik steeds weer wat nieuws.
   Die luchten waren de aanleiding voor me om weer op pad te gaan.
   Voor m’n gevoel hadden we al een maand tegen een grijsgrauwe hemel aangekeken, dus als er dan tekening is…..
   ben ik even niet thuis.

    
   Reply
 2. Pingback: Like op de dijk….geopend! | De wereld in pixels….

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: