Loading...
X

Like op de dijk….geopend!

MonumentPrimaMensen_01

Soms komt een blog naar je terug op een onverwacht moment. Zo’n moment was vandaag, toen ik een mail kreeg van Dominique Himmelsbach de Vries, de kunstenaar achter ‘Het monument  voor prima mensen’. Oftewel de ‘Like op de dijk’ bij Biddinghuizen, waarover ik blogde op 20 maart jl., tijdens een koude dag in het nog natte voorjaar.

1. Monument voor prima mensen, opening, c by Himmelsbach

Opening Monument voor prima mensen

 

Leuk! Hij had de blog gelezen en stuurde me het persbericht over de opening van het monument, afgelopen dinsdag.

Prima timing, een persbericht achteraf: dan kon ik die plechtigheid niet meer verstoren. Het monument wordt een ‘permanente hommage’ voor gewone, prima mensen. En je hebt slechts een aantal voordrachten nodig om als prima mens geëerd te worden.

Hoeveel ‘likes’ krijgt iemand gemiddeld op een dag op FB? Die drempel ligt niet hoog dus… dan is zo’n waardering toch veel echter?

Uit het persbericht:

“Onder het kunstwerk zullen prima mensen, in naamtegels, worden vereeuwigd. Mocht Nederland in de toekomst overstromen dan hoopt Himmelsbach dat dit beeld van 8000 kilo beton, als een laatste overblijfsel van onze beschaving, boven het water uit steekt. Dit zodat het beeld overlevende generaties van inspiratie voorziet. De ambitie is om het monument uit te laten groeien tot bedevaartsoord voor prima mensen.

Jaarlijks zullen er nieuwe namen toegevoegd worden, te beginnen de prima mensen van bewoners uit de omgeving. In de toekomst kan een prima mens worden aangedragen via www.monumentvoorprimamensen.nl. Een voorwaarde is dat tien andere personen de voordracht moeten steunen. Een prima mens wordt dan geëerd met zijn of haar naam op een tegel die bij het kunstwerk wordt gelegd.

Dat Biddinghuizen gaat nog wat beleven. Lowland trekt jaarlijks al tienduizenden bezoekers. Dan zijn er nog de opwekkingsfeesten, scoutingfestivals en die tienduizenden pretparkpelgrims die jaarlijks naar Walibi trekken. En dan nu ook nog…….de Prima Mensen Bedevaart.

Mocht je kandidaten hebben, die je vereeuwigd wilt zien op een tegel bij het ‘Monument voor prima mensen’. Bezoek dan de website:

http://www.monumentvoorprimamensen.nl/

…hoewel, die is nog onder constructie. Maar leidt je wel door naar de website van de maker van het monument.

Het monument maakt deel uit van de kunstroute http://www.flevokunstboulevard.nl/

 

4. Monument voor prima mensen, met kunstenaar, zw, c by Himmelsbach

Dominique Himmelsbach de Vries bij zijn geesteskind. De foto’s van de opening en van de kunstenaar zelf zijn overigens niet van mij, maar horen bij het persbericht.

4 observations on “Like op de dijk….geopend!

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *