Loading...
X

Omhoog kijken

Afgelopen weekend was het zaak om veel omhoog te kijken.

Horsterwold, weekend 3 juli 2015Dat kon je helpen om droog op de plaats van bestemming te komen, maar dan moest je wel bijtijds beslissen. Deze meneer keerde ras terug toen de eerste dikke druppels vielen, maar was toen veel te laat.

Horsterwold, weekend 3 juli 2015Een blik op de lucht boven Nijkerk en Putten, daar moest je op dit moment maar beter niet zijn.

Putten, bij stoomgemaalMaar dit is Putten een uurtje later. Mooi zonnig weer en een lekker windje. De fietsers dragen allemaal minimaal een regenjekje, die hebben vast wel wat spetters gehad onderweg en moeten nu ook niet al te ver doorrijden. Ergens halverwege, daar onder die blauwe lucht, zou ik een korte pauze inlassen.

Nijkerk, stoomgemaalDe Arkemheense polder in Nijkerk met rechts het stoomgemaal en links de dijk langs het Nijkerkernauw. Aan die kant van de dijk ligt Zeewolde en dat wordt op dit moment gewassen door een aantal stevige regen- en hagelbuien, hoorde ik bij thuiskomst.

 

Nijkerk, bij stoomgemaal

Zelfde moment.

 

Bijna hetzelfde moment én een momentje later. De visser op de steiger heeft de bui aan zich voorbij zien trekken, is er niet door geraakt en lijkt hem dankbaar gedag te zwaaien. Je weet maar nooit waar een beetje vriendelijkheid toe kan leiden.

 

Al die buien van de afgelopen tijd; in het volgende blog laat ik zien dat de herfst al lang weer terug is in de polder, maar wel een warme…..

10 observations on “Omhoog kijken
  1. Blogger

   Ach, eigenlijk valt het allemaal best mee. Gisteren de hele dag doorgebracht in een zonnig Monnickendam, vandaag mooi….je kunt het best over de herfst hebben, zolang je dat maar doet onder zomerse omstandigheden 😉

    
   Reply
 1. Arend-Jan

  Een ieder was gewaarschuwd. Er was code ‘Geel’ afgekondigd. Dit door het Koninklijk Nederslands Meteorologisch Instituut in De Bilt.
  …en wat gaan veel mensen doen? Ik ook hoor…! Zij gaan naar buiten. Natte kleding en schoeisel ophalen. Het kan maar zo zijn dat het volgende week puffen is onder de hete zon…
  Lang leve de Nederlandse zomers…

   
  Reply
  1. Blogger

   Altijd weer dat weer.
   Grappig genoeg vergeet ik eigenlijk altijd wat voor weer het geweest is. Ik weet nooit welke zomers slecht waren, maar nu ik blog zal dat wat minder zijn, want ik kan het terugvinden. Maar slecht weer blijft voor mij een prachtig onderwerp om te fotograferen.

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *