Loading...
X

Padvinderskunst – Universal Solidarity

Klinkt niet aardig als ik nog eens naar de titel kijk, is ook niet onaardig bedoeld, maar het is wel zo: padvinderskunst dus.

In het Nederlands luidt de titel: ‘Eenheid van de jeugd over de hele wereld’ en de aanleiding voor dit kunstwerk was een bijeenkomst van de hier wel vaker rondlopende jeugd met kaki kostuums en petjes, maar dan uit diverse landen wereldwijd: de ‘Wereld Jamboree’ die in 1995 in Biddinghuizen (gemeente Dronten) werd gehouden.

Het beeld staat vooraan op het evenemententerrein op de spijkweg in Biddinghuizen, pal tegenover Walibi, en is jaarlijks dus ook deel van het decor van het festival ‘Lowlands’…..maar ook van de Opwekkingsfestivals en vele andere saamhorigheidsevenementen die hier plaatsvinden.

Ik reed er langs toen de zon vóór me dan weer wel en dan weer niet tussen de wolken door kwam, terwijl de lucht prachtig kleurde. Maar….zon en wolken en dan alleen maar….. zon en wolken en mooie kleuren….zijn op zichzelf niets om te fotograferen. Om er een mooie plaat van te maken heb je een blikvanger nodig en ik zag ineens dit, links van een rotonde. Best luxe zo’n kunstwerk als ‘eye-catcher’. Mazzel dus.

Het kunstwerk is van Corry Ammerlaan-Niekerk, een internationaal actief kunstenaar, eveneens verantwoordelijk voor het standbeeld van Pim Fortuyn (2003) aan de Korte Hoogstraat in Rotterdam.

Meer over dit kunstwerk en zijn maker op de site van Flevoland Erfgoed.

Universal Solidarity, Biddinghuizen

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: