Loading...
X

Putter mist

Arkemheense polder, Putten12 oktober 2014. En de boer, hij komt terug van ’t koei’n tell’n. Niet eenvoudig bij dichte mist en bij uitzondering stond hij me toe….

Arkemheense polder, Putten

….zijn land te betreden en een elektronische natelling te doen….soort van dan, met mijn camera. De grijns waarmee hij het me toestond verraadde al dat hij er weinig vertrouwen in had. Ik meen er hier vijf te zien …als er geen sensorvlekken tussen zitten. Ik zie overigens meer silhouetten achterin, maar die van de koeien meen ik wel te herkennen…..

Arkemheense polder, Putten

….hoewel ik rundvlees in het dagelijkse leven alleen herken aan de tekst op de verpakking. Hier tel ik er zeven volgens mij, koebeesten, wat ik helemaal achteraan zie staan zijn volgens mij bomen, schuurtjes of misschien zelfs boerderijen, maar sommige koeien staan zo dicht op elkaar dat…die vlek, die witte, hoort die nu bij die koe links of hoort die koe weer bij die bruine vlek rechts, kort achter hem…of …..haar……shit, is het wel een koe? is het geen stier?…… ik raak nu toch wel ernstig de draad kwijt…..wat moet ik nu eigenlijk tellen?… koeien, stieren, de geslachten afzonderlijk…….welke methode hanteert de boer, het leek zo makkelijk, had ik soms hun vlekken moeten tellen? Glad vergeten te vragen…..hoe telde hij ze eigenlijk?

2 observations on “Putter mist
 1. Jeff

  Hahaha koeien tellen,in de mist .Doe me denken aan mijn kinderjaren als we met de auto
  reden en wij op de achterbank mijn broer en zus auto,s tellen van een bepaalt merk.In
  die tijd dat de kever en de daf zijn intrede deed voor de gewone man.
  Prachtig de foto,s weer die het verslag-avontuur versterken.Met schone schoenen
  vlavrij thuis gekomen Robert ?

  gr Jeff

   
  Reply
  1. robert

   Best kans dat ik op wat kevers gestaan heb in die weilanden, Jeff. Moeten dan wel amfibische kevers geweest zijn, want die grond ligt vlak bij een gemaal, maar is toch zo drassig….. Geen vlaaien dus in mijn profiel, maar wel veel modder en kluiten.
   Mooie tijd die je aanhaalt trouwens, ik heb nog meegemaakt dat de politie bij ons in DAFjes reed…wauw…dat imponeerde wel 😉

   Dank weer voor je complimenten en je trouwe reactie!
   Groet,
   Robert

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: