Loading...
X

Rondje Urk in zwart wit

Urk bij storm….ik heb er indrukwekkende foto’s van gezien. Golven die metershoog óver de dijk heen slaan….maar wanneer tref je dat? Zuidwesterstormen hebben we vaak, maar zijn op Urk niet indrukwekkend in ieder geval. Eigenlijk ook wel logisch te bedenken. In het zuidwesten van Urk, op misschien tien kilometer afstand, ligt al de dijk Enkhuizen – Lelystad. Dat is geen afstand waarover het water zich tot metershoge golven kan ontwikkelen.

Urk vanaf het strand

Als de storm uit het noordwesten komt, dan moet je er zijn. Maar die gelegenheid heb ik nog niet gekregen. Deze reportage is overigens geen ‘stormchase’ document, laat dat duidelijk zijn. Dit zijn beelden van en in Urk op verschillende momenten in 2014. Momenten waarop ik dacht dat er fotografisch wat ’te halen’ viel. En in zwart wit, omdat ik daar zin in had.

Urk, oude haven

Doorkijk naar de oude haven door een te drogen gehangen visnet. Of die daar echt hangt om te drogen of alleen maar dient als decorstuk voor de toeristen, ik weet het niet. Dit was een overgangsmoment van mooi naar behoorlijk slecht weer. De zon scheen hier nog volop, maar aan het randje van een binnentrekkende bui…..

 

Grote én een kleine werf. Op de kleine werf stond een in Denemarken gebouwd schip, dat gerestaureerd werd. Of ik het kopen wilde?

Urk, grote havenUrk en Denemarken hebben wel wat met elkaar. In ieder geval de vissers, of de schepen. Het schip rechts komt uit Skagen, Denemarken. Maar het lijkt hier te zijn ondergedoken, want het heeft zijn scheepsnummer bijna onleesbaar gemaakt met menie…..duistere zaken of een heimelijke relatie met de UK-5?

Urk, vuurtoren

De vuurtoren van Urk.

 

Zandstorm, strand van Urk

Een zandstorm op het strand van Urk. Een half jaar na het nemen van deze foto kwam er nog zand uit alle hoeken van mijn fototas.

 

Urk, achterafstraatje aan rand van haven

Een straatje achteraf, maar vlak bij de haven.

Urk, kerk

En kan iemand me vertellen hoe laat het  nu echt is in Urk?

2 observations on “Rondje Urk in zwart wit
 1. Jeff

  Ondanks de zandstrandtas en 3 tijden (+jouw horloge) schitterend zwartwit
  met de gave contrasten van het op de rand mooi en slecht weer,zodat
  de netten nog wel een poosje zullen blijven hangen .
  gr Jeff

   
  Reply
  1. Blogger

   Nooit erg bij de tijd geweest Jeff, dus het maakte me niet heel erg uit.
   Wel dat je de contrasten mooi vindt, dank!

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *