De hoogen Steener, Werlte
Loading...
X

Rustplaats

Stormschade De hoogen Steener, WerlteMaar niet de laatste. Voor deze eik dan. Die is een week of tweeëneenhalf geleden omgewaaid en gaan liggen op De hoogen Steener, een megalietgraf uit de periode tussen 3500 en 2800 voor Christus. Een hunebed uit de Trechterbekercultuur in de bossen bij Werlte in Niedersachsen, Duitsland.

De hoogen Steener, WerlteHij is niet de enige die daar ligt. Een andere eik dropte er een enorme tak op en waarschijnlijk waren beide slachtoffers van de storm Xavier, die op 5 oktober jongstleden grote schade aanrichtte in noord Duitsland en zeven mensen de dood injoeg door bomen als deze omver te blazen.
Dit Steingraf is al bezet als begraafplaats en heeft een monumentenstatus. Geen geschikte plek dus om als laatste rustplaats te dienen van de gevallen eiken. Het zal misschien nog even duren, want er moeten meer gevallen bomen geruimd worden, maar uiteindelijk worden ook deze in stukken gezaagd, afgevoerd en gaan ze waarschijnlijk op in rook in een sfeervol knetterende open haard.

13 observations on “Rustplaats
  1. Blogger

   Of van een hunebed: net hoé je het bekijkt 😉 Ik weet in ieder geval weer wat regen is; de omgeving hier wordt weer lekker sompig.

    
   Reply
  1. Blogger

   …worden ze daarvoor gebruikt? Geen idee eigenlijk welk hout gebruikt wordt voor strandpalen of meerpalen. Zullen ook wel bewerkt moeten worden.

    
   Reply
    1. Blogger

     Ze zijn ook wel mooi hoor die strandpalen. Daar kun je nooit genoeg van hebben. Ik broed op een list….. Wacht m’n volgende blog af.

      
     Reply
  1. Blogger

   Hunebedden zijn eigenlijk saaie dingen om te fotograferen, maar ze staan hier volop. Veel meer dan in Drente, dat op een steenworp afstand ligt.
   Daarom was dit eigenlijk een mooie toevalstreffer. Was overigens helemaal geen fotoweer, het regende pijpenstelen.

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: