Loading...
X

Schietbaan in het zonnetje

Kom op! Het is mooi weer. Treed eens buiten je vernauwde blikveld…

…en trek het landschap in van Wehrtechnische Dienststelle 91.
31 kilometer schietbaan tussen Meppen en Sögel, een fraai natuurgebied waarvan een deel hier wordt weerspiegeld in de kijkspleet van één van de vele observatieposten.

Geniet van de natuur, die zich niet aan banden laat leggen en woekert op het beton…

en op het staal van de bunkers, hoe vaak die ook worden beschoten.

Pak je fiets en zwerf rond in een vervreemdend natuurgebied vol uitkijktorens, bunkers en stalen doelwitten. waar nu geen spoor meer is te vinden van …

… de bijna ramp van vorig jaar. Toen aan het einde van een gortdroge zomer ergens in september, bij een oefening een deel van het gebied Tinner und Staverner Dose in brand werd geschoten. Het gevolg was een veen- en heidebrand die weken lang aanhield en bijna resulteerde in een gedwongen evacuatie van de dorpjes Gross- en Klein Stavern. Ook in de Bondsdag bleef het toen lang onrustig. Defensie had zijn billen flink gebrand en de rest van dat jaar tot ongeveer deze zomer werd er geen schot meer gelost.

Die rust is weer voorbij. Toch wordt er de meeste tijd niet geschoten en dan kun je het gebied gewoon in, als dat zo wordt aangegeven. Maar neem de waarschuwingen langs de weg serieus. Begeef je niet achter hekken waar blindgangers kunnen liggen en voorkom dat je in een situatie belandt waarin alleen Maria je nog kan helpen. Geruststellend is dan weer wel, dat er aan Maria’s geen gebrek is op de schietbaan.

6 observations on “Schietbaan in het zonnetje
  1. Blogger

   Gewoon goed opletten waar je loopt. Als je ledematen ziet liggen van voorgaande bloggers, moet je niet verder gaan. Dat is natuurlijk vragen om problemen.

    
   Reply
 1. Jeff

  Toch wel een intrigerend/vervreemd gebied op eigen risico
  op dit cowboy schiet oefenterrein. hopend op bescherming
  van moeder Maria. Fraai fotoverslag/heldere kleurtones
  gr Jeff

   
  Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: