Loading...
X

Spoken op de Campo

Mar de Cristal, CartegenaDe campo: het platteland van Spanje. Bezaaid met ruïnes van achtergelaten boerderijen en finca’s, de landgoederen eromheen. Aan hun lot overgelaten, vaak door de nabestaanden van de laatst levende bewoner. Erfrecht, waarbij het oudste kind aanspraak maakt op de bezittingen van de overleden ouders, schijnen ze hier niet te kennen. En testamenten zijn duur, dus daar doen ze niet aan op het platteland.
Als er meerdere nabestaanden zijn, willen ze er geen ruzie over maken en negeren ze de erfenis, of ze maken er wel ruzie over en die is niet te winnen. Of er zijn geen nabestaanden. In al die gevallen…..

Mar de Cristal, Cartegenakijkt niemand meer om naar de nalatenschap. En dan krijg je dit.

Mar de Cristal, CartegenaDat liet ik me vertellen door een Brit die al bijna twintig jaar in de Hondon vallei woont.
Gisteravond even op pad geweest op het platteland vlak achter mijn vakantieverblijf in Mar de Cristal, bij Cartagena, en een voorproefje genomen op wat me straks te wachten staat in de landelijke, ruïnerijke Hondon vallei, de plek waar ik ga wonen.

Een kijkje genomen bij deze vervallen boerderij aan de rand van wat hier heet een urbanisatie. Dat zijn ghetto’s van vakantiehuisjes, waarmee de Spaanse kust ligt bezaaid. Woongemeenschappen die alleen in de zomermaanden druk bevolkt worden, maar buiten het seizoen spooksteden zijn, vol leegstaande, maar goed onderhouden villa’s en appartementen.

Mar de Cristal, CartegenaAan de rand van mijn spookstadje Mar de Cristal staat deze ruïne van een verlaten boerderij. Ook spookachtig voor wie er gevoelig voor is en zeker als de zon onder is …..

Mar de Cristal, Cartegena…..want ja, de dood is hier dichterbij dan je denkt….

10 observations on “Spoken op de Campo
  1. Blogger

   Een mooi compliment, dank je wel Rob! Gelukkig liggen hier weer héél veel nieuwe onderwerpen.

    
   Reply
 1. Matroos Beek

  De toon is gezet. Die streek lijkt me echt iets voor jou. Vraag me niet hoe ik dat weet…, het zijn de foto’s die het zeggen.
  Ik kijk al uit naar het vervolg! Geniet van de ontdekkingen.

   
  Reply
  1. Blogger

   Zeker een streek waar ik me thuis voel. En wat te denken van het landschap en de bergen die de vallei omringen. Nog even geduld…….ik heb het zelf eigenlijk ook niet 😉

    
   Reply
 2. Bertie

  Indrukwekkend, dat leeggelopen platteland. In Frankrijk zie je het ook, in mindere mate.
  Het levert mooie beelden op, griezelig ook. Die geit is ronduit angstaanjagend. Of is het een ander beest?

   
  Reply
  1. Blogger

   Een zonsondergangetje helpt ook een beetje om de beelden te verfraaien 😉 Die geit is volgens mij een schaap. Losgeraakt van zijn Herder en dan is dat je lot…..in deze contreien 🙂

    
   Reply
 3. Pingback: Spooksteden – De wereld in pixels….

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: