Loading...
X

Strandweer in Zeewolde

Winter in Zeewolde’s Zomers zul je me er niet vinden, tussen zonnebrand- en frituurlucht, wegspringende voetballen en jengelend en spetterend zwemgrut. Mompelmopperrr……. Buiten het seizoen echter, zoals gisteren, toen het mistte en licht vroor en ik de enige bezoeker was…ja buiten het seizoen, als de massa’s weg zijn, dan vind ik het wel lekker om het strand te bezoeken. Goed strandweer dus.Winter in Zeewolde

Dit strandje ligt dan ook maar op tien minuten lopen van mijn huis. Ik was helemaal niet op fotojacht, maar onderweg naar de fotohandel. Ik had mijn camera bij me en dacht…..”dit is wél mijn weer, míjn strandweer, eens kijken of daar nog wat te scoren valt.” En de pier lag er mooi bij. Klinkt alsof ik spreek over een overledene, maar de hoge kromme palen droegen het wit uitgeslagen loopvlak ritmisch de onzichtbare verte in. Steiger naar het onbekende, altijd spannend!

Winter in Zeewolde

Maar met iedere stap die je neemt, komt dat onbekende ook weer een stap verder weg te liggen….

Winter in Zeewolde

…en leer je kennen, wat je tot dusver nog niet kende. Deze plek bijvoorbeeld, voor de wedstrijdrecreanten…..

Winter in Zeewolde

Dames en heren deelnemers, staat u allen klaar!?! Brrr……

7 observations on “Strandweer in Zeewolde
 1. Richard Dijkstra

  Mooie foto’s Robert. Zo zie je maar…..camera op zak levert meestal wel iets moois op. Vooral de laatste foto met de startblokken vind ik een mooie exemplaar. Ik neem aan dat je ze allemaal flink van kleur veranderd hebt?

   
  Reply
  1. robert

   Helemaal waar Richard, eigenlijk zou ik die camera overal mee naartoe moeten slepen, maar dan kom ik nooit meer aan andere dingen toe. Aan de kleuren heb ik niets bijzonders gedaan, die komen voort uit de automatische witbalans. Alle handmatige instellingen geprobeerd, maar de automaat bracht de meeste sfeer. Waarom het er zo sepia uitkomt weet ik niet, moet ik nog eens onderzoeken, of weet jij dat? Wat wél kleur heeft (de oranje borden en de blauwe letters op de laatste foto) komt er daarentegen wel mooi contrastrijk uit. Dank dus voor je compliment, ik was zelf ook erg content met de laatste van de serie,

    
   Reply
 2. Jeff

  Echt strandweer,heeft wel iets zo,n strand verlaten,leeg in de mist.Lekker gezwommen Robert hahaha,idee al!!!!
  Fraai de foto,s in sepia ,wat het heiige nevelig mistig beeld versterkt
  gr Jeff

   
  Reply
 3. Eric

  Bijzonder mooie foto’s Robert. Uitzonderlijke kwaliteit! Laat deze winter nog meer fraai werk zien zou ik zeggen!

   
  Reply
  1. robert

   Dank je wel! Ik kom nog altijd aan de twee posts per week, misschien niet allemaal even mooi, dan komen alle seizoen voldoende aan bod toch? 🙂

    
   Reply
 4. robert

  @ Jeff: Nieuwjaarsduik is dus ook niet aan jou besteed Jeff? Dat sepia, dat kun je hierboven ook lezen, is toeval. Komt uit de automatische witbalans. Met de instelling bewolkt maak je de rijp witter, maar wordt de hele plaat ijskoud en metalig. Ik vond dit het mooist en jij gelukkig ook denk ik.

   
  Reply
 5. Pingback: Staat u allen klaar? | In Bloggers blikveld

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: