Platanen in winkelstraat Denia
Loading...
X

Te voet in Denia – de straten van Denia (1)

De straten van Denía. Soms breed, vol winkeltjes en kleine terrasjes op de smalle stoepen en ’s zomers overdekt door het bladerdek van platanen, die ’s winters, als ze hun bladeren kwijt zijn, grillig surrealistisch afsteken tegen de tegen de moderne rechte hoogbouw waartussen ze geplant zijn.

De straten van DeniaHeel anders dan de straatjes in het oude stadje van Denía, vlak onder de burcht, waar de winterzon nu lange schaduwen werpt en je aan het einde van de straat opkijkt tegen het Montgó massief.

Vicent Buiges CarrioEen stadje dat zijn ingezetenen eert. Zoals Vicent Buiges Carrio, oogarts en oprichter van de prestigieuze oogkliniek Clínica Otfálmica Buigues. Hij vestigde zich in 1946 in Denía, nadat hij langere tijd was ondergedoken geweest voor de nationalisten van Franco tijdens de Spaanse Burgeroorlog, maar na de burgeroorlog speelde hij een belangrijke rol in de wetenschappelijke wereld van Spanje.

Vlak onder de burcht, in een smal straatje dat naar de Ayuntamiento – het stadhuis – van Denía leidt, kom je de sculptuur tegen. Bevestigd aan een muur van de al eerder genoemdeiglesia de la Asuncióniglesia de la Asunción.


Als je de ‘mondaine’ straten vol hotels, hippe terrassen en winkeltjes voorbij bent, dan kom je in het oude Denía met de karakteristieke straatjes en pleintjes. Dat moet je niet in één keer bezoeken, maar mañana nog een keer en pasado mañana opnieuw. Iedere keer dat je daar doorheen struint zie je weer wat nieuws. Morgen of overmorgen meer dus.

 

 

 

 

10 observations on “Te voet in Denia – de straten van Denia (1)
  1. Blogger

   Is ook wel een beetje Spanje natuurlijk: licht en kleuren maken het al snel helder en scherp.
   Dank Jeff!

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *