Loading...
X

Theater van de Natuur

“Het is alsof de natuur wacht op het werk van onze handen om geheel compleet te zijn .”

Op het oog hoogmoedige woorden van een Dom; een katholieke hoogwaardigheidsbekleder, die de schepping zonder menselijk ingrijpen blijkbaar onaf vindt. Nu ja, Dom Hans van der Laan, uit wiens boek ‘De architectonische Ruimte‘ dit citaat komt, was niet alleen een Benedictijner monnik, hij was ook architect. Een maker dus, maar nog altijd niet nevengeschikt aan de Maker aan wie hij zijn leven heeft gewijd.

Trap Tehater van de Natuur

Zijn woorden, die het podium van het Theater van de Natuur sieren, bereik je over een trap van 15 onaangeveegde gedichten. Het laatste gedicht is een jeugdherinnering van Jan Mulder aan Wedderveer en ergens onderaan in natuursteen gebeiteld….

Harry Muskee 'The Big Sleep

..het gedicht ‘The Big Sleep’ van Harry Muskee. Heeft niets van doen met ‘private eye’ Philip Marlowe, maar Harry waarschuwde ons alleen dat we om onze grote dromen te verwezenlijken, de natuur aan het uitputten zijn.

Theater van de Natuur

Nee, niet wij maken de natuur compleet, maar wat wij maken is zonder natuur incompleet. Als het gaat om theaterbelichting…

Theater van de Natuur

…of om het decor dat rond de Ruiten Aa groeit en bloeit en ieder seizoen weer anders is. Zonder natuur zou dit kunstwerk een klinisch stalen obstakel zijn op een kale heuvel zonder uitzicht.

Het Theater van de Natuur. Een dichterlijk mooie plek in de prachtige omgeving van Sellingen, Groningen, waaraan vijftien Nederlandse dichters hebben bijgedragen. Je kunt ze hun gedichten zien voordragen op
http://theatervandenatuur.nl/

.

2 observations on “Theater van de Natuur

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: