Loading...
X

Ultrakort…

Een kort blog zonder foto, uniek op Moin, maar bij een herstart mag alles en kan juist verandering weer energie op de site terugbrengen. Ik heb me een aantal maanden beziggehouden met het schrijven van ‘ultrakorte verhalen’. Een uitvinding van het tijdschrift ‘Schrijven’. Frutten met taal. Een ultrakort verhaal mag niet meer dan 99 woorden bedragen en de andere criteria ben ik alweer vergeten. Mijn succesvolste UKV – ze houden bij dat tijdschrift net zoveel van afkortingen als mijn collega ambtenaren op een zeker ministerie – was onderstaande, bedroeg zonder titel 97 woorden en is ook gepubliceerd op de website van het weekblad:

Tijdreizen

Iedere ochtend voor de grote forensenstroom op gang komt, nestelt hij zich op een bankje op het perron. Een rolkoffer als enige bagage, met daarin een thermosfles koffie, een zak belegde broodjes en een stuk droge worst. En pas als ’s avonds de laatste reizigers huiswaarts keren, vertrekt hij weer, nadat hij de hele dag op het perron heeft doorgebracht. Wachtend op het verstrijken van de tijd, waarin gedachten aankomen en vertrekken, kleurrijk en veranderlijk als de treinen op het station, hun bestemmingen en de reizigers die ze dragen. “Wachten…”, zegt hij, “…..is reizen in de tijd.”

Naar een ‘zinvolle volzin’ van René Gude (1957 – 2015)

Grote kans dat hier in de komende tijd zo af en toe een UKV’tje wordt geplaatst. Ik heb er nog wat in voorraad, maar in een verloren uurtje is er ook snel een gemaakt.

8 observations on “Ultrakort…
 1. Bertie

  Hulde voor je plan. Ik houd van kort, ben zelf lid geweest van iets dergelijks (200 wrd)
  Nu ben ik benieuwd naar je volgende, dit is alvast een goede start.
  Ergens heb ik nog een accountje van Schrijven. Ga ik opzoeken.

   
  Reply
  1. Robert

   Ik meen dat je UKV’s alleen in een besloten Facebookgroep kunt schrijven en daar wordt wekelijks een selectie uit gemaakt om te plaatsen op de site. En volgens mij weet ik dat jij met Facebook helemaal niets hebt 😉

    
   Reply
 2. Pingback: KMK# Deadline – Moin!

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *