Loading...
X

Van getij gewisseld

Het was even vloed. Mijn leven herpakte zich. Ik kreeg weer ideeën en energie, blogde zelfs en ineens was er dat bericht half maart en een week erna dat moment, dat ik opnieuw voorin een aula zat en naar een kist keek, bijna identiek aan die waarin mijn lief lag, toen ik in oktober vorig jaar afscheid van haar nam. Nu lag er een vriend in, oudste zoon van mijn boer, 45 jaar oud, neef en vriend, vader in een jong gezin, ondernemer, levensgenieter, familieman en mensenmens voor wie niets te gek was om anderen te helpen. Van de ene op de andere dag was hij er niet meer. Van de ene op de andere dag was het weer eb.

En het afscheid van twee dierbaren, onverwacht en in zo’n korte tijd trok een te zware wissel op mij om mijn getij te kunnen wisselen: het bleef eb. Ik was behoorlijk uitgeschakeld, maar ga nu die wissel verzetten. Zonder vloed geen stroming, dan gaat alles dood. Daar heb ik nu schoon genoeg van. Mee met de stroom!

7 observations on “Van getij gewisseld
 1. carlavanvliet1

  Ik miste je al even… gecondoleerd! Go with the flow…we zeggen het makkelijk, maar het vraagt moed! Sterkte!

   
  Reply
  1. Robert

   Dankjewel Carla! Wat het precies van je vraagt weet ik niet zo goed, maar het kan je behoorlijk uit het lood slaan. Bij ons in de familie komt altijd veel in drieën…ik hoop in vredesnaam dat het nu bij twee blijft.

    
   Reply
 2. Jeff

  Sluit me bij Carla aan.en een diepe zucht. De foto
  zegt genoeg hoe je je voelt, Maar er komt altijd
  weer vloed ,stroming. Veel kracht toegewenst
  Robert.

   
  Reply
  1. Robert

   Dankjewel Jeff! Als het goed is komt er weer lente aan, dat geeft afleiding en hopelijk weer nieuwe ideeën en energie om daarmee aan de gang te gaan.

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *