Loading...
X

Victoria

Clara was Ciara en werd, nadat ze grens met Duitsland passeerde, Sabine. Genoemd naar ene Sabine Kaufmann, die ooit bereid was E. 236, 81 neer te leggen om een lage drukgebied te ‘kopen’. Vorige week had ze geluk en was haar naam aan de beurt.

We hebben doodsangsten uitgestaan in haar naam. Kijk maar hoe onze jonge Eucalyptusboom in de tuin als een speelbal was voor de wrede uithalen van Sabine. Maar ze overleefde en staat nog altijd fier overeind.

Morgen verwacht Nederland de storm Dennis, die over de Nederduitse grens transgendert, daar Victoria wordt en vooral de Duitse Waddeneilanden zal geselen. Misschien durf ik dan wel met mijn camera naar buiten….bij een temperatuur van rond de vijftien graden.

Met dank aan Yana Buschke, die mijn blog las op Facebook en me erop attendeerde dat in Duitsland stormnamen te koop zijn.

4 observations on “Victoria
  1. Blogger

   Het is eigenlijk meer sponsoren. Je betaalt voor een hoge- of lagedrukgebied (voor de hoge meer dan voor de lage) en daarmee komt je naam op de lijst waarvan de namen voor drukgebieden (en daarmee bijbehorende stormen) gehaald worden. Dat laatste doen de meteorologen. De alfabetische lijst voor de lage drukgebieden (Tiefdruckgebieten) in 2020 is:
   http://www.met.fu-berlin.de/wetterpate/tief/

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: