Loading...
X

Vluchtroute langs de geraniums

Uitzicht Stubaital vanachter de geraniumsZo bekeken vanaf het balkon van de hotelkamer in Schönberg lijkt er aan het begin van de Brenner nog niets aan de hand te zijn. De geraniums staan er mooi bij en het Stubaital doezelt wat in een mild zonnetje.

EuropabrueckeTijdens de heenreis, rond vijf september, was er ondanks de aankondigingen eerder die week op de Europabrücke nog niets van controles te zien. Vrije doorgang voor alle verkeer.

Maar toen we op de terugreis over de Brenner reden bereikten we Schönberg niet zonder eerst een eindeloze stilstaande colonne van ruim 25 kilometer aan vrachtwagens te passeren. En die rij groeide en groeide maar aan.

 

Karavaan_04_bDe volgende ochtend rond een uur of half zes zagen we uit ons raam dat er beweging in het konvooi was gekomen. Ruim twee uur lang nog zakte dat enorme lint aan vrachtwagens af uit de Brenner en vervolgde zijn weg door Oostenrijk.

De wereld is gek geworden.

Honderdduizenden mensen verlaten in doodsangst huis en haard, bedreigd door nietsontziende dictators en wrede godsdienstwaanzinnigen. En Europa is in paniek.

Politici komen niet tot samenwerking om de nood te lenigen en een deel van de bevolking ziet zich in zijn eigen bestaan bedreigd. Onder aanvoering van een paranoïde peroxideblond kamerlid wordt gescandeerd dat  we overspoeld worden door een horde uitvreters en jihadisten.

 

Steekproeven vrachtverkeer in DuitslandTot ver in Duitsland zagen we nog vrachtauto’s van de weg gehaald worden. Op zoek naar vluchtelingen in de laadruimte.

Eén ding is zeker: onder die jihadisten in dat kalifaat zit wreed, maar vernuftig volk. Ze weten de westerse samenleving effectief te ontregelen.

Nu maar hopen dat er straks landen zijn die Wilders en kornuiten willen opvangen. Want als het werkelijk zo desastreus is als ze nu roepen…..dan zullen ze die medemenselijkheid in andere landen straks hard nodig hebben.

5 observations on “Vluchtroute langs de geraniums
 1. Jeff

  Een reisverslag met een politiek actueel probleem van de vluchtelingen waar
  jij op de terugreis iets van heb kunnen zien van de gevolgen bij de grens .
  Wat een gedoe tussen de landen,en met tegenzin.Hongarije moet zich schamen
  (gezien hun verleden).Het zij zo helaas.
  Je bent weer terug gepiept op hollandse bodem en met nieuwe energie
  er weer verder tegen aan richting herfst-kerst.
  gr Jeff

   
  Reply
 2. Arend-Jan

  De wereld is inderdaad aan het gek worden. In heel veel landen kun je je eigen mening niet zeggen of je eigen religie niet beleven zoals jij dat wilt. Daarnaast zijn er in veel landen krachten aanwezig om persoonlijke macht te winnen, zeggenschap over anderen en rijkdom ten koste van anderen.
  Wij die in vrijheid, rijkdom en dus de Westerse wereld kunnen egoïstisch onze eigen kant opkijken. Althans een groot gedeelte van ons.

  Vandaag deze zondag zit ik thuis. Ik lees jouw beleving. In mij begint het emotioneel te borrelen…
  Vandaag had ik en mijn vriendin bij elkaar kunnen zijn om deze zondag samen te beleven. Maar zij is nu behulpzaam bij de vluchtelingenopvang in Gronau. Ik heb respect voor haar en vind haar moedig en sterk.

  Robert, jij heb hier een goed verhaal geplaatst!

   
  Reply
  1. Blogger

   Heel dapper dat ze dat doet, zeker gezien de sentimenten die er in Duitsland spelen en de weerzinwekkende tegenacties als brandstichting en bedreigingen die je vooral in zuid Duitsland ziet. In mijn woonplaats komt ook een opvangcentrum. Ik heb weinig contact met mijn medebewoners, maar in de lokale pers blijkt wel dat het draagvlak niet groot is. Ik ga graag die discussie aan en zal ook eens informeren of ik als vrijwilliger een bijdrage kan leveren.
   Hoop dat je toch nog wat aan je zondag hebt gehad!

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: