Loading...
X

Vuurtoren in het ongewisse

Hij staat verscholen achter hoge bomen en dat is geen plek waar je normaal gesproken een vuurtoren neerzet. Hij staat daar verlaten, hoog boven de fundamenten van een groter gebouw, waarvan hij deel was, maar dat door slopershamers is neergehaald. Alleen de toren bleef gespaard.

Kamper vuurtoren_01Iemand kan er geen afscheid van nemen. Misschien wacht hij daar op een verplaatsing; wordt hij straks vakkundig gedemonteerd en elders weer opgebouwd. Hopelijk krijgt hij nog een tweede, derde of zelfs vierde leven.

 

Kamper vuurtoren_02Maar misschien ook wel niet en krijgt hij alleen maar wat extra tijd, omdat de eigenaar die nodig heeft om met zichzelf in het reine te komen, voordat hij de opdracht kan geven om ook de toren met de grond gelijk te maken.

Misschien……wil iemand hem nog adopteren?

 

12 observations on “Vuurtoren in het ongewisse
 1. Rob Alberts

  Bij mij boven op mijn dak zou deze toren niet misstaan ……

  Een mooie uitzichtpost om het voorbij komende vliegverkeer te volgen.

  Vrolijke vakantiegroet,

   
  Reply
 2. Jeff

  Vreemd zo,n stuk vuurtoren op braakterrein ,maar wel aan haven Vossemeer.Wie weet
  is er een bestemmingsplan uitbreiding haventje? -Clubgebouw voor de bootcamping πŸ™‚
  Zeg maar wat,Voor adoptie voel ik mij niet echt geroepen Robert
  gr Jeff

   
  Reply
  1. Blogger

   Na wat speurwerk bleek me dat hij deel heeft uitgemaakt van een modern ogende havenmeesterswoning, die er blijkbaar toch niet lang heeft gestaan. Ik had een andere tekst voor de foto’s in gedachten, maar wilde de link naar de bouwer (die een foto van het gebouw op zijn site heeft staan) niet plaatsen, omdat hij dat wel eens vervelend kan vinden. Uiteindelijk heb ik me achter een gesloten hek begeven om deze foto’s te kunnen maken πŸ˜‰

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *