Loading...
X

Wachten op Clara

Althans, dat deed ik. Clara was de naam die ik steeds las bij berichten over de storm die we komende zondag verwachten. Maar de naam is Ciara, snapte ik pas toen ik haar hoorde noemen op televisie. Ciara, een meisjesnaam van Ierse origine – ‘little dark one’ betekent het – voor een storm, die volgens het Groene Boekje mannelijk van geslacht is. Der Sturm is dat ook trouwens. Wat kunnen we ervan verwachten?

Ems

Vandaag, zaterdag, nog helemaal niets. Alles is rustig. Deze boom is al lang geleden in de Eems geblazen door een naamloze storm en spiegelt zichzelf nu bij een mild zonnetje in bijna rimpelloos water.

Ems bij Lathen

In dit deel van de Eems is het water altijd onrustig. Het valt hier van één van de traptreden waarmee de Eems een verval overbrugt van 134 meter tussen haar bron bij Bielefeld en de Dollard, waarin ze uitmondt. De rivier stroomt hier op een hoogte van ongeveer 6 meter boven zeeniveau. Achter dit bord wordt vissen niet meer sportief geacht. Daar zwemmen de vissen nog croggy rond na een woeste val van een meter, als ze – en dat zullen de meeste niet gedaan hebben – de afdaling via de vistrap niet genomen hebben.

Schilderen met water

Vallend water is altijd mooi om mee te schilderen. Camera op een lange sluitertijd instellen, steun zoeken op een hekje, componeren en afdrukken.

De vistrap….

Jachthaven Lathen

…en de jachthaven van Lathen. Twee schepen wagen het erop de storm morgen te doorstaan, lijkt het. Maar van dichtbij bekeken blijkt dat de storm ze nog maar weinig schade zou kunnen toebrengen. Een laatste tocht naar de bodem van de Eems zou de eigenaren wel eens welkom kunnen zijn, in hun besluiteloosheid over wat ze nu eigenlijk met dat wrak willen….

7 observations on “Wachten op Clara
  1. Blogger

   Hier waait het inmiddels ook behoorlijk. De vuilnisbakken drentelen al door de tuin en het ergste moet nog komen. De kust krijgt het meeste te verduren las ik, dus ik wens je sterkte. Wees voorzichtig als je toch foto’s gaat maken – de zee moet er nu schitterend uitzien. Hier hebben we hooguit spektakel van omvallende bomen en daar wil ik mijn auto niet aan wagen. Ik blijf bij huis πŸ˜‰

    
   Reply
  1. Blogger

   Dank je! Clara had hier niet zoveel gevolgen, Sabine was degene die langs kwam πŸ˜‰ Dat klinkt Duitser.
   En nu stormt er alweer wat, maar ik heb geen tijd voor foto’s. Ik moet gewoon werken.

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: