Loading...
X

Winterspeelbos ‘De Zevensprong’

Het wintert best lekker zo af en toe en dat komt me goed uit. In de loop van het jaar had ik een lijstje aangelegd met onderwerpen, waarvan ik verwachtte dat ze in wit winterweer mooi uit de verf zouden komen. Langzaam kan ik steeds meer van het lijstje afvinken, maar ik moet wel altijd snel zijn op zo’n dag. Want wat ik ’s morgens wit aantref, is ’s middags alweer gewoon grauw en sompig.

Vorige week vrijdag kon het nog nét. Ik trof een witte wereld ’s morgens vroeg, had even tijd en er stond een onderwerp op mijn lijstje dat niet ver van huis ligt: Speelbos ‘De Zevensprong’.  Ik ontdekte het begin december toen ik op weg was naar het steentijdhuis in het Horsterwold in Zeewolde. ‘De Zevensprong’ is een soort sprookjesbos, aangelegd voor onze avontuurlijke kleine medemens en gebaseerd op verhalen over heksen en piraten, die vroeger voorkwamen hier in ‘Seawald’.  De plek waar nu Zeewolde ligt, maar waar vroeger een mysterieus stuk bos lag, omringd door het water van de Zuiderzee en op een paar kilometer van de kust van Harderwijk.

Zonder toelichting verder. Slechts een klein stukje van een heel groot bos en de beelden spreken voor zichzelf:

Winter in Horsterwold, Zevensprong, Zeewolde

 

Horsterwold, Zeewolde, winter, Zevensprong,

 

Winter in Horsterwold, Zevensprong, Zeewolde

 

Winter in Horsterwold, Zevensprong, Zeewolde

4 observations on “Winterspeelbos ‘De Zevensprong’
 1. Jeff

  Uitzonderlijke mooie foto,s. vooral het spinnenweb ! ( waar je je kunt uitleven qua bewerkingen).
  Hoop dat er nog wat van het lijstje komt, als sneeuw,rijp ect er dan is, voor je fotografie.
  Kijk er naar uit weer Robert
  gr Jeff

   
  Reply
  1. robert

   Dank je wel Jeff! De kleine wintertjes houden nog steeds aan en ik hoop dat ze een beetje worden afgestemd op de ruimte in mijn agenda.
   Jíj bent de meester van de bewerkingen: zou jij het spinnenweb onder handen willen nemen? Ik heb er overigens nog één van begin december die zich daar ook goed voor leent. Plaatsen we ze hier én dan link ik door naar Zoom, waar je ze ook plaatst (als je dat wilt natuurlijk).
   Laat maar horen!

    
   Reply
 2. Pingback: Horster hutten - De wereld in pixels....

 3. Pingback: Arachnofobia - De wereld in pixels....

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *