Loading...
X

Zondags Kampen in Zwart wit

Kampen op zondag. Dat wilde ik meemaken afgelopen weekend. En jawel, de terrasjes waren gewoon open en tegen fietsen is ook geen bezwaar. Maar er zijn grenzen als het gaat om de plek waar je ‘m tegenaan zet. Doe dat niet tegen de zeventiende eeuwse magistraat Jan Beeldsnijder, hier gemuurschilderd op het Stedelijk Musem Kampen, want in een onbewaakt ogenblik…..gooit ie ‘m gewoon om.

Kampen_01De entree is altijd mooi. De statige panden langs de IJssel, de brug en hier en daar een kerkje.

Kampen_02 ‘Rock & Roll aan de Roggebotsluis’. Kampen rocks! Grote namen beklimmen daar graag het podium en worden al ver van tevoren aangekondigd. Daar wil de Kampenaar best op wachten, al is het tot oktober, maar dan moet hij wel genoeg bier bij zich hebben.

 

Links de Kamper kogge. Een reproductie van het wrak dat ooit is opgegraven in Zeewolde. En rechts het Schokker monument, voor het eerst dat ik het heb gezien. Na de evacuatie van Schokland vestigde een groot deel van de Schokker bevolking zich in Kampen en domineerde daar al snel de visserij.

 

LijnenspelVolg de lijnen en ontwar deze gespannen spaghetti.

Kampen_07Een steigerende koe (!) voor een stijve kerk naast een speels Jugendstil winkeltje.

Kampen_05En ik heb ze ontmaskerd, die datingsites die radeloos eenzame mannen belazeren en laten corresponderen met fictieve vrouwenaccounts. Hier zit zo’n fictieve vrouw en ik zweer het, ik zag ‘r wenken, hier achter het raam Godbetert, op zondag…..in Kampen!

17 observations on “Zondags Kampen in Zwart wit
 1. Rob Alberts

  Op zondag bezocht ik Kampen nooit.
  Jouw virtuele vrouw zag ik er tijdens mijn bezoekjes ook niet.

  Misschien dat jij bij de Haven te diep in het glaasje hebt gekeken?

  Vrolijke groet,

   
  Reply
  1. Blogger

   Steigerende koeien, fictieve vrouwen, Kim Wilde een ‘wereldact’ en ik nuchter: het is een stad vol mirakels, maar gereformeerd; dus ze zien het zelf niet!

    
   Reply
 2. Bertie

  Je werkt voor het vvv, kan niet anders. ☺
  Mooie uitnodiging voor een mooie plaats zo te zien.
  En… hier mogen we binnenkomen. Dat kun je van die/dat andere weblog niet zeggen ?

   
  Reply
  1. Blogger

   Ze mogen me inhuren 😉 De andere blog beviel me niet, dus heb ik verwijderd.
   Bevatte ook een clipje van Kim Wilde, dat misschien wel leuk is om te zien:

    
   Reply
 3. Arend-Jan

  Hé…, wat heerlijk en rustgevend. Foto’s in zwart-wit. Beter kan ik mijn dag niet afsluiten. Zwart…, wit… en alle grijstinten wat er tussenin zit. Rustgevend na een lange zware dag.
  Helaas heb ik jouw tekst niet gelezen. Doe ik een volgende keer. Dank je voor je zwart-wit…

   
  Reply
 4. Matroosbeek

  Wat een leuk allegaartje daar in Kampen. De lijnen zijn niet te ontwarren. Een pracht van foto’s, vooral die met de spaghetti.
  Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Kampen gehoord. Of toch wel. Ooit zag ik die van de slagerij aan het werk met hun indrukwekkend slagwerk.

   
  Reply
  1. Blogger

   Een Hanzestadje met een theologische universiteit en een christelijke school voor Journalistiek. De signatuur is wel duidelijk denk ik, maar het is een leuk plaatsje om eens te bezoeken. Ligt op een half uurtje rijden van Sint Jansklooster.

    
   Reply
   1. Blogger

    O ja, die ‘Slagerij van Kampen’ komt uit Eindhoven en de naam is ontleend aan een slagerij in het Kuifje-verhaal ‘De zaak Zonnebloem’. Weten we dat ook weer 🙂

     
    Reply
 5. Jeff

  Gereformeerd zwart-wit Kampen van alle markten thuis,van bijbel tot rock enz.
  tot Theologische Universiteit en dating toe,behalve op zondag?
  Fraai z/w fotowerk Robert.
  gr Jeff

   
  Reply
  1. Blogger

   Oók op zondag, dat verraste me juist. Hoewel Kim Wilde op 15 oktober. Dat is een zaterdag en waarschijnlijk is haar vriendelijk verzocht de set niet tot na 00.00 uur te laten duren 😉

    
   Reply

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *